www.gedichten-wensen.nl

Hier vindt u korte kerstspreuken om uw kerstkaarten van een kerstboodschap te voorzien. Deze spreuken over kerst zijn ook leuk als extra kaartje bij een kerstgeschenk.

Kerstspreuken en kerstwijsheden bieden een mooie inspiratiebron voor uw kerstgedichtjes. Op kerstkaarten vindt men dan ook vaak een mooie kerstspreuk vermeld.

christelijke kerstwensen 2022 korte kerstwensen 2022 vrienden originele teksten kerstwensen 2022 grappige teksten kerst 2023 leuk kerstgedicht 2023 korte christelijke kerstgedichten 2022wensen kerst en nieuwjaar grappige teksten nieuwjaar kerst en nieuwjaarswensen wensen gelukkig nieuwjaar

Home > rubrieken gedichten > spreuken voor kerstkaart


kerstpuzzel
BESTEL ONS KERST PUZZELBOEK

Agnes M. Pahro
Wat is kerst? Het is mildheid voor het verleden, moed voor het heden en hoop voor de toekomst. Het is de vurige wens dat dat elke beker zal mogen overstromen van rijke en eeuwige zegeningen en dat elk pad zal mogen leiden naar vrede.

Alexander Smith
Kerstmis is de dag die alle tijd bij elkaar houdt.

Anoniem
Aan het opschroeven van behoeften wordt meer besteed dan aan het lenigen van de ergste nood.

De boodschap van kerstmis is dat de zichtbare materiële wereld verbonden is met de onzichtbare geestelijke wereld.

Anoniem
Er liggen veel pakjes onder de kerstboom, maar jouw vriendschap is het mooiste kerstgeschenk.

Er zijn drie stadia in het leven van de mens: hij gelooft in de kerstman, hij gelooft niet in de kerstman en hij is de kerstman.

Kerstmis werd oorspronkelijk gebruikt als betiteling voor de mis die ter ere van de geboorte van Christus werd opgedragen: de kerst-mis dus.

Mensen maken zich zo druk om wat ze eten tussen kerst en nieuwjaar, maar waar ze zich werkelijk druk om zouden moeten maken is wat ze eten tussen nieuwjaar en kerst.

Anoniem
Moge de geest van kerstmis je vrede brengen. Moge de blijdschap van kerst je hoop geven. Moge de warmte van kerstmis je liefde schenken.

Calvin Coolidge
Kerstmis is geen tijd of seizoen, maar een bewustzijnstoestand. De werkelijke geest van kerstmis is gericht op het koesteren van vrede en goede wil en op het overvloedig te worden in barmhartigheid.

Carol Nelson
Kerstmis is een tijd waarin je heimwee krijgt, zelfs als je thuis bent.

Charles Dickens
Ik eer kerst in mijn hart en tracht dat het hele jaar vol te houden.

David Grayson
Soms denk ik dat we teveel verwachten van kerst. We proberen er alle vriendelijkheid en menselijkheid voor het hele jaar in te proppen. Ik houd ervan mijn kerst beetje bij beetje het hele jaar door te vieren.

E.B. White
Ieder jaar wordt het moeilijker om kerst door de verpakking heen te ervaren.

Eric Sevareid
Kersmis is een noodzakelijkheid. Er moet minstens een dag van het jaar zijn om ons eraan te herinneren dat we hier zijn voor iets anders dan onszelf.

Kerstmis is zolang we in ons hart weten wat kerstmis zou moeten zijn.

Eva Logue
Een kerstkaars is een mooi iets. Deze maakt helemaal geen geluid en schenkt zichzelf zachtjes weg.

Hamilton Wright Mabie
Gezegend zijn de dagen waarop de hele wereld betrokken is bij een samenzwering van liefde.

Harlan Miller
Ik zou willen dat we iets van de geest van kerstmis in potten konden doen en elke maand zo’n pot konden openen.

Janice Maeditere
Kerstmis gaat niet zozeer over het uitpakken van cadeautjes, maar over het openen van ons hart.

Jessica Archmint
Houd uw kersthart het hele jaar door open.

Koningin Beatrix
Kerstmis brengt ons in een sfeer van warmte en nabijheid. In de stal bij een volle herberg wordt de bescheiden plek gevonden waar Jezus’ leven begint. In het donker van die nacht schijnt het licht van vrede op aarde en liefde voor de naaste.

Kerstmis inspireert stil te staan bij wat wij belangrijk vinden. Het zijn dagen van bezinning op vragen waaraan wij aandacht willen geven en op alles waaraan wij hechten voor ons zelf, voor elkaar en voor een toekomst waarin wij kunnen geloven.

Koningin Beatrix
Met Kerstmis gaat Gods licht op over onze wereld, en de duisternis heeft het niet overwonnen.?In het licht van geloof, hoop en liefde worden mensen tot elkaar gebracht en vinden nieuwe bezieling.

Verbondenheid met de naaste en met de wereld om ons heen heeft Jezus ons zelf voorgeleefd. Met de boodschap van vrede en welbehagen kan kerstmis ons uittillen boven de angst en onzekerheid van deze tijd.

Majorie Holmes
Met kerstmis leiden alle wegen naar huis.

Norman Vincent Peale
Kerst zwaait een toverstok over deze wereld: alles is zachter en mooier.

Paus Johannes XXIII
De mensheid is één grote enorme familie. Dit wordt bewezen door wat we met kerstmis voelen in ons hart.

Roy L. Smith
Wie geen kerstmis heeft in zijn hart, zal het nooit vinden onder een kerstboom.

Taylor Caldwell
Dit is de boodschap van kerstmis: we zijn nooit alleen.

W.T. Ellis
Kerstmis in het hart brengt kerstmis in de lucht.

Washington Irving
Kerstmis is het seizoen om de vlam van gastvrijheid in de hal te ontsteken: de geniale vlam van de liefde in het hart.

Z.W. Leene
Wanneer Christus in de mens geboren en werkzaam wordt, gaan de waarheid en de wijsheid steeds sterker in hem stralen. Hij is zelf een spiegel van de geest geworden. Niets kan hem meer tegenhouden. Hij kent geen angsten meer, hij zal de wereld doorflitsen met zijn geestbeeld en zijn weten.

kerstspreuken christelijk kerstspreuken  nieuwjaar kerstspreuken engels christelijke kerst spreuken kerst spreuken en wijsheden kerstwensen en spreuken spreuken kerstboom korte kerstspreuk