www.eindejaar.gedichten-wensen.nl

Bent u op zoek naar leuke spreuken nieuwjaar, dan zal u op onze website zeker iets passends vinden om familie of vrienden te verrassen met oud en nieuw.

Onze spreuken nieuwjaar kerst zijn leuk om op een tegeltje te plaatsen. Een ideaal knutselwerkje voor kinderen of kleinkinderen.

Vooral oudere mensen voelen zich aangesproken door spreuken met nieuwjaarswensen door de pakkende boodschap van deze teksten.

christelijke kerstwensen 2022 korte kerstwensen 2022 vrienden originele teksten kerstwensen 2022 grappige teksten kerst 2022 leuk kerstgedicht 2023 korte christelijke kerstgedichten 2022wensen kerst en nieuwjaar grappige teksten nieuwjaar kerst en nieuwjaarswensen wensen gelukkig nieuwjaar

Home > rubrieken gedichten > Nieuwjaar spreuken


kerstpuzzel
BESTEL ONS KERST PUZZELBOEK

Anaïs Nin
Ik heb geen goede voornemens voor het nieuwe jaar. De gewoonte van het plannen, evalueren en boetseren van mijn leven is veel meer een dagelijkse activiteit voor mij.

Anoniem
Des te verder de toekomst, des te beter ze er uit ziet.
Een nieuw jaar ontvouwt zich geleidelijk, zoals de bloembladen van een knop de schoonheid binnenin nog verborgen houden.
Mensen maken zich zo druk om wat ze eten tussen kerst en nieuwjaar, maar waar ze zich werkelijk druk om zouden moeten maken is wat ze eten tussen nieuwjaar en kerst.
Toekomstdromen zijn miskende herinneringen.
Veel mensen zien uit naar het nieuwe jaar om een nieuwe start te maken met hun oude gewoonten.

Anoniem
Waar geen vertrouwen is in de toekomst, is vooruitgang onmogelijk.

Benjamin Franklin
Wees altijd op voet van oorlog met uw ondeugden, in vrede met je buren en wordt ieder nieuw jaar een beter mens.

Bill Vaughn
Een optimist blijft op ouderjaarsavond op om het nieuwe jaar te ervaren. Een pessimist blijft op om er zeker van te zijn dat het oude jaar vertrekt.

Je behoort tot de jeugd wanneer je op oudejaarsavond mag opblijven tot middernacht. Je hebt de middelbare leeftijd als je daartoe gedwongen bent.

Brooks Atkinson
Laat het afgelopen jaar zakken in het stille voorportaal van het verleden. Laat het los want het was onvolmaakt en dank God dat het kan gaan.

Charles Lamb
Nieuwjaarsdag is de verjaardag van iedere man.

Chinees spreekwoord
Voor de slak en de haas is het op dezelfde dag nieuwjaar.

Dave Beard
Vele jaren geleden besloot ik me nooit meer bezig te houden met goede voornemens met nieuwjaar en vanaf dat moment heb ik me er steeds aan gehouden.

Edith Lovejoy Pierce
We zullen het boek openen. Zijn pagina’s zijn blanco. We schrijven er zelf woorden op. Het boek heeft de titel Mogelijkheden en het eerste hoofdstuk is nieuwjaarsdag.

G.K. Chesterton
Het doel van een nieuw jaar is niet dat we een nieuw jaar zouden moeten hebben, maar dat we een nieuwe ziel zouden moeten hebben.

Geert Grub
Goede voornemens zijn een stellage. Je kunt er niet in wonen. Je dient het aan te kleden met goede daden.

George William Curtis
Het jaar begint met een sneeuwstorm van witte geloften. Hal Borland
Het einde van het jaar is geen einde en geen begin, maar een voortgaan met alle wijsheid die ervaring ons kan bijbrengen.

Henry Moore
Ik denk in termen van goede voornemens voor de dag, niet voor het jaar.

Jean-Paul Richter
Ieder mens beschouwt zijn eigen leven als de ouderjaarsdag van de tijd.

Oprah Winfrey
Proost op het nieuwe jaar en de nieuwe kans voor ons om alles goed te krijgen.